“В мое лице имате съюзник”, съобщи държавният глава Румен Радев в Деня на миньора

„Минната индустрия носи независимост“, отбеляза президентът по време на Националното честване на Деня на миньора, пише dnes.bg.

Държавният глава Румен Радев е бил на празника в София по повод Деня на миньора и отбелязването на 30-годишнината на Българската минно-геоложка камара. “Минната индустрия е стабилна, благодарение на хората, които работят денонощно да я правят конкурентна и да осигуряват националната независимост на икономиката и енергетиката”, посочва държавният глава в приветствието си. “В мое лице имате съюзник”, отбеляза президентът.

От компанията, която реализира минен проект в община Брезник съобщиха чрез Фейсбук, че завършват празничния ден с редица награди. За 7-ми път наградата „Грижа за природата“ е връчена на „Асарел-Медет“ като признание на професионалната общност по случай Деня на миньора. Браншовата награда за иновации също е присъдена на „Асарел-Медет“. Компанията е носител и на отличието „Безопасност на труда“. Ваня Денева – прокурист на дъщерното дружество „Асарел-Инвестмънт“, е получила персонално юбилейно отличие.

Празникът на работещите в минната промишленост се чества на 18 август, когато Православната Църква чества Успението на Свети Иван Рилски Чудотворец – покровител на българските миньори.

Виж също...

Loading...