Общинските преброителни комисии за Брезник и Трън са със силно дамско присъствие в съставите

Временните Общински преброителни комисии за общините Брезник и Трън са съставени почти изцяло от дами. Само двама мъже влизат в състава на една от двете комисии, а останалите членове са жени, научи Zapadno.com.

Двете временни Общински преброителни комисии са назначени със заповеди на председателя на Националния статистически институт. Сред задачите на комисиите за Брезнишко и Трънско са организиране на подготовката и провеждането на преброяването на населението и жилищния фонд, което ще се проведе в периода 7 септември – 3 октомври, координиране на дейностите по използването на необходимите за преброяването данни от регистри и други бази данни, както и други дейности.

Временната Общинска преброителна комисия за община Брезник е с председател Маргарита Петкова, секретар Лилия Никифорова и още четири членове, които също са дами. Временната Общинска преброителна комисия за община Трън пък е съставена от 7 човека, от които само двама мъже. Председател е Райна Драганова, а за секретар е назначена Милослава Димитрова.

Преброяването на населението и жилищния фонд ще се проведе от 7 септември до 3 октомври на два етапа – първият етап, от 7 до 17 септември, ще бъде преброяване по интернет, а вторият, от 18 септември до 3 октомври – с преброители, които ще посещават домакинствата в часовете от 8 до 20 часа всеки ден, включително събота и неделя.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...