Обучение в Брезник събра около 20 човека в читалището, за да се научат как да преброяват населението и жилищния фонд

Около 20 човека са участвали в първото обучение в град Брезник за преброители и контрольори. Това съобщи в ефира на пернишкия телевизионен канал “Струма” началникът на отде “Статистически изследвания-Перник” Мая Симеонова.

Обучението се е провело вчера (22 август) в сградата на народно читалище “Просвещение-1870”. Това е първото такова за преброители и контрольори, които ще са ангажирани с предстоящото през септември и октомври преброяване на населението и жилищния фонд в страната. “На обученията преброителите и контрольорите ще бъдат запознати със закона за преброяванията, съдържанието на анкетните карти, със списъците ПНЖ 2, които трябва да попълнят като резултат от тяхната работа.”, каза Мая Симеонова.

През утрешния ден в град Трън ще се проведе обучение на преброители и контрольори, на което ще присъстват около 50 човека. Тази седмица в град Брезник ще се проведе още едно обучение, но за друга група преброители и контрольори във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд.

На участниците в преброяването ще бъдат осигурени защитни маски и дезинфектанти. Прочетете още по темата за преброяването на населението и жилищния фонд в публикацията: Общинските преброителни комисии за Брезник и Трън са със силно дамско присъствие в съставите.

Виж също...

Loading...