Ремонтът на пътя между Брезник и Божурище напредва, няколко участъка са асфалтирани – СНИМКИ

Ремонтните дейности по третокласен път 683 в отсечката между общините Божурище и Брезник напредват, установи проверка на Zapadno.com.

Тази отсечка е сред използваните от брезничани и трънчани, които пътуват за западната част на Софийското поле. Рехабилитацията на 20-километров участък от пътя стартира в края на месец май тази година. Движението в района се осъществява поетапно двупосочно в една лента поради превантивния ремонт на пътя. Скоростта се ограничава до 40 километра в час, а движението се регулира от пътни знаци, поясняват от Агенция “Пътна инфраструктура”.

През месец юли ремонтът временно беше спрян след писмо за спиране на ремонтите по републиканските пътища в страната, изпратено от вече бившия председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев до фирмите-изпълнители. Такова писмо бе получено и от фирмата-изпълнител на ремонта между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна. Прочетете още по темата в публикацията: „Саботажът” на АПИ засегна и Брезник, спрян е ремонтът на пътя към Божурище и към Секирна.

Към днешна дата ремонтите са възобновени и на около 5 места в отсечка са разположени техника и работници. В момента най-бавно и с повишено внимание се пътува в отсечката от Божурище до Гурмазово, както и тази между селата Златуша и Росоман. На определени места вече е положен нов асфалт, но шофьорите трябва да се движат с повишено внимание заради ремонтните дейности.

Покрай мащабния ремонт са изкърпени около 10 дупки и неравности в отсечката между пернишкото село Делян и разклона за брезнишкото село Бабица. Край село Делян е поставена забранителна табела, според която тежкотоварни автомобили над 12 тона не могат да се движат по главния път за времето от 11 до 20 часа до 31 август 2021 година.

Разгледайте снимки от ремонтиращите се участъци по пътя Божурище – Брезник:

Виж също...

Loading...