Ремонтът на пътя Кошарево – Горна Секирна ще продължи догодина, но ако има пари

Ремонтните дейности на 13-километровия участък от третокласен път 8114 в отсечката между брезнишките села Кошарево и Горна Секирна продължават и не са спирали. Това увериха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” след запитване на Zapadno.com.

Ремонтът стартира в края на 2020 година и по план трябваше да приключи през есента на тази година. Отсечката попадна сред ремонтиращите се републикански пътища, за които вече бившия председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Апостол Минчев разпрати писмо до фирмите-изпълнители за преустановяване на дейностите. Фирмата-изпълнител на обекта продължи работа, въпреки писмото с цел да се гарантира сигурността на преминаващите. Прочетете още по темата в публикацията: „Саботажът” на АПИ засегна и Брезник, спрян е ремонтът на пътя към Божурище и към Секирна.

До момента в цялата отсечка е усилена пътната основа, където е необходимо, почистени са водостоците, направени са банкети, бордюри, габиони. В участъка между Кошарево и Долна Секирна е положен неплътен асфалтов пласт (биндер). В момента се полага неплътният асфалтобетон по останалите 6 километра между селата Долна Секирна и Горна Секирна, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

На въпроса на Zapadno.com дали е осигурен финансов ресурс за ремонтните работи в 13-километровия участък, така че да бъдат завършени преди началото на зимния сезон, от Пътната агенция отговориха: “Поради ограничения финансов ресурс се предвижда в 13-километровия участък от път III-8114 Кошарево – Горна Секирна преди началото на зимния сезон да бъде завършено полагането на неплътен асфалтобетон, което ще осигури безопасността на пътуващите през зимните месеци. През следващата година при осигуряване на средства ремонтните дейности ще продължат.”

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...