Служители към горските стопанства в Брезник и Трън получават награди за потушаването на пожари в гори

Общо 438 служители на Югозападното държавно предприятие, активно участвали в потушаването на десетките горски пожари, се награждават с парични премии. Сред наградените са служители на държавните горски стопанства в общините Брезник и Трън, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

За професионалните действия, навременната и бърза реакция отличия получават специализираните групи за гасене на горски пожари и допълнително мобилизираните служители от териториалните поделения и централно управление, реши Управителният съвет на Югозападното държавно предприятие. Сред наградените са и горски работници със съществен принос и проявено себеотрицание в критични ситуации, благодарение на което са спасени от огъня жилищни постройки и противопожарна техника. От “Държавно горско стопанство-Брезник” са наградени 8 служители и още четирима техни колеги от “Държавно горско стопанство-Трън”.

В знак на признателност за активното участие при потушаването на горския пожар, възникнал в землището на санданското село Голешово, парични награди от Югозападното държавно предприятие ще получат и 12 доброволци. На 5 август с риск за живота си, снабдени с гръбни пръскачки и лопати, мъжете от близките села Петрово и Яново спират придвижването на пожара към иглолистна гора и остават да дежурят през цялата нощ заедно с горски служители и пожарникари. Това улеснява гасаческите действия на следващия ден рано сутринта, когато многобройни сили от горски, огнеборци, военни и доброволци атакуват пожара и напълно го загасяват.

Снимка: “Държавно горско стопанство-Брезник”

Виж също...

Loading...