Стадионът в село Ноевци се превръща в желано място за деца и младежи чрез проект

Стадионът в брезнишкото село Ноевци придобива многофункционален вид и се превръща в желано за деца и младежи място, предаде репортер на Zapadno.com.

Вчера около футболния терен е обособено игрище за бадминтон. Веднага след това игрището е изпробвано от първите желаещи да упражнят уменията си по този спорт.

Пространството е обособено по проект чрез Договора за сътрудничество, подписан между Община Брезник и “Асарел-Инвестмънт” ЕАД. Стойността на одобрения проект е 1 500 лева. “Битката срещу мобилните устройства продължава!!! Благодарение на финансирането от “Асарел-Инвестмънт” и Община Брезник, вече е изградено поле за бадминтон!!!!”, съобщиха от местния футболен клуб “Черногорец” във Фейсбук страницата си.

В близост до футболното игрище е поставен и батут, който е закупен със средства от проекта. Следващата стъпка е реставрация на люлка с нова пързалка. Игрището за бадминтон и батутът могат да се ползват от всеки, който желае.

През месец март тази година от дъщерното дружество “Трейс Рисорсиз”, което е част от структурата на “Асарел-Инвестмънт” съобщиха, че освен футболният клуб в Ноевци, ще бъдат подкрепени местното читалище и основното училище. Прочетете още по темата в публикациите: Сцената на читалището в Ноевци ще придобие по-свеж вид за 90-годишния си юбилей и Училището в село Ноевци с нова екологична идея за учениците – ще изнася уроци на открито в двора – СНИМКИ.

Снимка: футболен клуб “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...