Ново свлачище в Трънско: Земя под пътя за Банкя се свлича на метри от селото – СНИМКИ

Ново свлачище се образува по пътя за трънското село Банкя, установи проверка на Zapadno.com.

Свличането е на около 500 метра преди началото на селото. На мястото на свличането е поставено преграждение с пътен знак B2, който е за забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки. Около 10 метра е участъкът, от който се свлякла земна маса. Мантинелата в района е провиснала, а част от платното за движение се е напукало.

По думите на хора от село Банкя новото свлачище се е активизирало преди около месец и половина. Малко по-нагоре от него е свлачището, което се активизира в началото на месец юни тази година. Първоначално преграждението с пътния знак беше поставено на свлачището от месец юни, но след активизирането на новото такова, сигнализацията е преместена.

В определен участък преди двете свлачища по платното за движение продължава да се стича вода. Наскоро по общинската отсечка от главния път Трън – Филиповци и село Банкя беше укрепено едно от големите свлачища. Прочетете още по темата в публикацията: По свлачищния път за село Банкя тече вода, тук-там има канавки, търси се кой да вземе 2 милиона за ремонт на водопровода към Трън – СНИМКИ.

Разгледайте снимки от новото свлачище по пътя за село Банкя:

Виж също...

Loading...