Нов мост до трънския квартал “Мурговица” може да има преди зимата, местните използват алтернативни връзки – СНИМКИ

Усилено се извършват строителните дейности на нов мост и изграждане на подпорни стени около трънския квартал “Мурговица”, установи проверка на Zapadno.com.

Работници и техника са на мястото, където през месец януари тази година придошлите води на река Ерма компрометираха стария мост. Преди есента дейностите по изграждането на съоръжението трябва да са приключили. Предстои доизграждане на основи и поставяне на плоча, върху която ще бъде положен асфалта. Месец след природното бедствие правителството отпусна 3 860 000 лева на Община Трън, от които 1 700 000 лева за реконструкция на моста в трънския квартал “Мурговица”, който пострада от наводнението и изграждане на подпорни стени по реката. Дейностите трябваше да стартират в началото месец юни и да продължат 30 дни. Поне това пишеше на информационна табела, поставена на заведение в близост до моста за трънския квартал.

Аварийното укрепване стартира по-късно от описаната в табелата дата. За сметка на това от 21 юни беше въведена временна организация на движението от и за квартала, според която движението по моста бе преустановено за превозни средства. Движението се осъществява по обходен път, който е в добро състояние, установи проверка на Zapadno.com. Пътят е указан и с табели. За улеснение на преминаващите е изграден от бетонни панели временен пешеходен мост над река Ерма.

Разгледайте снимки от изграждането на моста и алтернативните пътища за жителите на квартала:

Виж също...

Loading...