Нова танцова формация в Брезнишко дебютира на събор и събра овациите на публиката – СНИМКИ

Танцова формация “ШарениЯ” е най-новият състав в община Брезник. Вчера формацията дебютира с първото си участие пред публика, предаде репортер на Zapadno.com.

Танцовата формация е към народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица и е сформирана наскоро. Тя е съставена от хора, свързани със селото, но и приятели на секретаря на читалището Кристиян Ивайлов. Пред публиката на благотворителния събор “В Бобораци на мегдана” съставът изпълни два танца под звуците на македонско и граовско хоро. “Те разбраха, че съм секретар на читалище и имам нужда от помощ. Така се обединиха и пожелаха да ми помогнат. Досега сме имали две репетиции, а сега ни беше първото участие.”, каза Кристиян Ивайлов.

Формация “ШарениЯ” е съставена от 18 човека, но по време на участието в село Бобораци танцьорите бяха 11. Към читалището на село Сопица успешно се изявява и детска танцова формация, която успешно е усвоила 8 хороводни танца и два авторски, измислени от Кристиян Ивайлов.

Следващата седмица танцьори към читалището на Сопица ще участват в празник в пернишкото село Люлин.

Разгледайте снимки от участието на танцова формация “ШарениЯ” и детския танцов състав към читалището на Сопица на събора в село Бобораци:

Виж също...

Loading...