Танцьори от формациите към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” ще участват в национален събор за народно творчество “Свещена земя”

Танцьори от Брезнишко ще се изявят на сцената на първи национален събор за народно творчество “Свещена земя” в пазарджишкото село Радилово, предаде репортер на Zapadno.com.

Сборна група от танцова формация “БрезиЯна” и детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна” ще танцуват на фестивала в Радилово. Участието им ще бъде на 4 септември, като на сцената ще изпълнят граовско и ситно шопско хоро и шопска ръченица (разработка). “Имаме покана за участие във фестивала от колеги. Организатори са Николай Балабанов и Здравко Христов. Там ще участваме пак танцьори от двата състава.”, сподели ръководителят на двете формации Яна Кираджиева. Танцьорите към сдружението се подготвят и за второто си участие във фестивала “Ритъмът на България” в Ловеч, който е насрочен за края на месец септември.

Това ще е поредното участие за танцьорите от сдружения “БрезиЯна”, които през целия летен сезон са се изявявали в различни краища на страната. Вчера те се включиха в благотворителния събор “В Бобораци на мегдана”. От танцовата формация и детския танцов състав очакват резултати от онлайн конкурса “От Дунава до Балкана”, който се организира в град Борово, Русенско.

Виж също...

Loading...