В Градската в Брезник: Деца се радват на нови люлки, а майки апелират за повече кошчета за отпадъци – СНИМКИ

Понеделник, началото на работната седмица и денят след двата почивни дни, в който в Градската градина на Брезник могат да се видят множество отпадъци – кои в кошчетата, кои разпръснати около пейки и зелени площи, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро Градската в Брезник се сдоби с нови придобивки – четири люлки, които са пригодени за по-малки деца. Люлките засега се пазят от посетителите на парка, който е любимо място за майки с деца. В началото на седмицата друго прави впечатление – отпадъците.

Около 10 са кошчетата за боклук, които са поставени около алеите в парка. Някои от кошчетата са препълнени, а други полупразни след двата почивни дни. По-шокиращи са гледките с отпадъци около пейки и зелени площи. Сред захвърлените предмети и опаковки се откроява детска рисунка на лист хартия от тетрадка. Майки, които са пуснали децата си да играят се радват на новите придобивки, но апелират и за повече кошчета за отпадъци и оборка.

Кошчетата за отпадъци се изхвърлят редовно. Паркът се почиства по-често от служители по чистотата към общинската администрация. Това установи и проверка на Zapadno.com на място в първия работен ден на седмицата.

Усилията на Общината за по-чиста градска среда биха били по-успешни, ако срещат съдействието на гражданите.

Разгледайте снимки от новите придобивки, но и разхвърляните отпадъци в Градската:

Виж също...

Loading...