Депутат от област Перник: Предстои много тежък период, променяме бюджета, за да има за всеки и ще чакаме отговор за сеч на гори в региона

За сеч на гора в община Брезник сигнализира Иван Григоров от село Горна Секирна пред народния представител на партия “Има такъв народ” Петя Димитрова. Народният избраник се запозна със сигнала по време на приемен ден за жители от област Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Според Иван Григоров от години в района около Горна Секирна се изсичат дървета, но никой не извършва залесителни дейности. “В нашия край няма проблеми. Ние си живеем мирно и щастливо, и пътя ни правят. Единственото, което искам да попитам дали някога ще залесяват голите чукари на Горна Секирна, които се секат от много, много години? Аз съм горе от 3 години и те не са спрели.”, каза Иван Григоров по време на срещата с народния представител от партията на Слави Трифонов. По думите на човека от Горна Секирна негов съселянин, който е на 92 години, няма спомен някога да се е извършвало залесяване в района. “Поне да вземат някакви мерки. Едно време хората са се губели в гората, сега се виждат съседните села.”, добави Иван Григоров.

Депутатът Петя Димитрова ще се обърне към служебния министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков с въпрос по темата. След като получи отговори от ресорния министър народният представител ще ги оповести, за да се запознае обществеността с тях. Случаят със сечта на горски територии в Брезнишко не е единствен, тъй като по време на двете предизборни кампании и други жители от региона са отправяли запитвания към Петя Димитрова. “Мисля запитването да го направя в писмен вид, защото по този начин ще ми бъде върнат писмен отговор и да мога да го разпространя сред хората. Той не е представител на нашата партия, а е от служебното правителство и не мога постоянно да съм в контакт с него. Ако той даде решение на въпроса в някакви срокове, да видим дали това ще бъде изпълнено.”, каза Петя Димитрова.

По време на приемния ден пред народния избраник от партия “Има такъв народ” са били поставени и други въпроси, свързани с пенсиите, държавния бюджет и компенсиране при евентуално ограничаване на мерките в страната. “Вълнуват се от това дали бизнесът им ще може да продължи или за пореден път някои бизнеси ще бъдат затворени завинаги. Вълнува ги как парламентът се отнася по въпросите за бюджета, плана за възстановяване и устойчивост, към зелената сделка, която ни предстои. Това засяга нашия район. Конкретно на много високо ниво се започва всичко, но в крайна сметка, то е за да може по-малките населени места да са облагодетелствани и да се развият. На някои въпроси имам отговори, тъй като съм в Народното събрание и аз им отговорих. От доста време се работи върху бюджета. Ще внесем промени по бюджета. Всичко това е направено с цел да бъде правилно разпределено между хората, да има за всеки. Защото до края на годината ни предстои много тежък период.”, каза за Zapadno.com народният представител Петя Димитрова, чийто партиен лидер наскоро обяви в телевизионно интервю, че няма да подкрепят последната възможност за правителство в настоящия парламент, защото мандатоносителят БСП „са много леви“.

В кулоарите на парламента се говори за предложения за увеличение на пенсиите със 100 и дори 120 лева. “Това, което искам да кажа е, че идеята е не пенсиите да имат еднократно или за два или три месеца увеличение, след което те да бъдат на същия размер. Идеята е те за постоянно да бъдат увеличени и да дадат на пенсионерите възможност да живеят нормално. А това зависи от Народното събрание и народните представители, които трябва да приемат, че пенсиите трябва да се преразгледат и преизчислят. Не да се дават бонуси. Няма проблем, бонусът е нещо, което е много хубаво, но той е краткосрочен. За дългосрочно трябва да се преразгледат пенсиите.”, смята депутата Петя Димитрова.

Виж също...

Loading...