За почистване на републиканските пътища през новия зимен сезон ще бъдат осигурени 100 милиона лева

Въпросът за обезпечаване на средства за подготовката за експлоатация на републиканските пътища през зимния сезон 2021/2022 година дискутираха на среща в Министерство на регионалното развитие и благоустройството министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът на финансите Асен Василев. На нея бе договорено да бъдат осигурени необходимите за зимно почистване на републиканските пътища през предстоящия зимен период 100 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Комитова поиска от министър Василев да бъдат осигурени 1,5 милиарда лева за Агенция „Пътна инфраструктура“ и получи уверени, че средствата ще бъдат заложени при подготовката на следващия държавен бюджет. Сегашният бюджет на Агенция „Пътна инфраструктура“ е 382 милиона лева. Предвижда се той да бъде допълнен с още 1,2 милиарда лева в средносрочната бюджетна прогноза.

В срещата участваха също регионалните заместник-министри Валентин Граматиков и Захари Христов, ръководствата и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД.

Виж също...

Loading...