В Брезнишко и Трънско бяха проверени търговски обекти, заведения и други места, но не са издавани предписания за неспазване на мерките

Близо 30 проверки в търговски обекти в общините Брезник и Трън са извършени през миналата седмица, съобщиха за Zapadno.com от Регионална здравна инспекция-Перник.

През миналата седмица здравни инспектори са проверили 52 заведения за обществено хранене, 112 търговски обекти, 2 нощни заведения, 46 обекти с обществено предназначение и други на територията на областта. Засиленият контрол е насочен към спазване на въведените със заповеди на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, като в проверките участват и служители на Областна дирекция по безопасност на храните-Перник и Областна дирекция МВР-Перник.

Видно от справките, които всяка институция изпраща на Регионална здравна инспекция-Перник на територията на община Брезник за изминалата седмица (23 – 29 август) са извършени 7 броя проверки в търговски обекти. За същия период в община Трън проверките са били 18 броя в заведения, 21 броя в търговски обекти, 4 броя в обекти с обществено предназначение и 3 броя в други обекти, различни от цитираните, поясниха от Регионалната здравна инспекция.

Няма издадени предписания на проверени обекти на територията на община Брезник и община Трън за периода.

Виж също...

Loading...