Пожарът между Брезнишко и Сливнишко е бил гасен от десетки пожарникари, горски служители и доброволци

Десетки пожарникари, горски служители и доброволци са се включили в гасенето на пожара, който възникна на 19 август тази година между общините Брезник и Сливница. Това става ясно от отговор на директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” старши комисар Асен Игнатов на въпрос на Zapadno.com.

Пожарът между двете общини се разрази на 19 август и по-късно стана ясно, че е засегната територия в землището на сливнишкото село Пищане, което граничи с брезнишките села Озърновци, Красава и Ярославци. Това бе причината жители на община Брезник да забележат дима от огнената стихия.

Произшествието е ликвидирано от екипи на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-София, 22 служители от “Държавно горско стопанство-Сливница” с 5 автомобила за гасене, доброволци от доброволно формирование “Сливнишки герой” – град Сливница с автомобил за гасене на пожари и местно население. Пожарът е ликвидиран на 20 август, като са засегнати част от широколистна гора в землището на село Пищане и сухи треви и лесонепригодни площи. На територията на област Перник не са извършвани гасителни дейности, поясни директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Снимка: Петрана Михайлова

Виж също...

Loading...