Преброители и контрольори за Брезник и Трън получиха близо 100 предпазни маски и дезинфектанти

Преброители и контрольори, които ще са ангажирани с преброяването на населението и жилищния фонд в общините Брезник и Трън, са снабдени с предпазни маски и дезинфектанти. Участниците в преброяването вече са обучени и имат готовност да започнат работа, каза за Zapadno.com началникът на отдел “Статистически изследвания-Перник” Мая Симеонова.

Преброяването на населението и жилищния фонд ще премине на два етапа в периода 7 септември – 3 октомври. Първият етап ще е чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември до 17 септември. Вторият етап ще е чрез посещение на преброител на домакинствата в периода от 18 септември до 3 октомври.

Обученията за преброители и контрольори в Брезник се проведоха на две групи. Първата група се обучава на 22 август, а втората – на 26 август. “Общо се явиха 55 преброители и контрольори, като на всички им беше разяснено какви са целите на преброяването, какви са методите и начина на събиране на данни. За град Трън обучението се състоя на 24 август. На него присъстваха всички 44 души, от които 34 преброители и 10 контрольори.”, каза началникът на отдел “Статистически изследвания-Перник” Мая Симеонова.

На всички преброители и контрольори вече са предоставени по един дезинфектант и по една маска за многократна употреба с висока защита KN-95. Маските са брандирани и на тях пише “Преброяване 2021”. Те са осигурени от Националния статистически институт и се предоставят на всички участници в преброяването.

При посещенията в домовете преброителите ще се легитимират с баджове. На тях ще бъдат изписани имената на преброителите и номер, чрез който фигурират в системата по преброяването. Дейността на контрольорите пък ще бъде да контролират работата на преброителите и да ги подпомагат методически и технически по време на преброяването.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...