Читалищният секретар Кр. Ивайлов: Читалището на село Сопица беше пред закриване и това ме накара да се захвана с дейността

Преломен момент в историята на читалището на брезнишкото село Сопица е бил решаващ за сегашния му читалищен секретар и ръководител на формациите към институцията Кристиян Ивайлов. Това сподели той специално за читателите на Zapadno.com.

Кристиян Ивайлов е свързан със село Сопица, но през годините е участвал в множество танцови състави в други населени места. От края на 2020 година той е секретар на читалището в Сопица, което за последните месеци успешно се възражда. В началото Кристиян научил, че читалището в селото му е пред закриване. “Израснал съм в читалища и по танцови състави. Като разбрах, че нашето читалище е пред закриване се захванах. През месец декември миналата година изтичаше регистрацията на читалището и ако не беше направена се закриваше и като име, и като институция. После става по-трудно за регистрация. Тогава направихме събрание, на което ме избраха. Не бях с нагласа да съм секретар, а просто отидох да помогна.”, каза Кристиян Ивайлов. За него работата към културната институция не е предизвикателство, а удоволствие.

През почивните дни секретарят на читалището влиза и в ролята на ръководителят на самодейния танцов състав, който репетира около 3 часа дневно. По време на репетициите мобилните апарати са забранени, за да може децата и младежите да се откъснат от тях. Наскоро дебютира и нова танцова формация към читалището, която носи името “ШарениЯ”. Формацията е съставена от хора, свързани със Сопица и приятели на Кристиян, който е и ръководител на състава. Прочетете още по темата в публикацията: Нова танцова формация в Брезнишко дебютира на събор и събра овациите на публиката – СНИМКИ.

Пожеланието на Кристиян Ивайлов към хората в село Сопица е да бъдат живи, здрави и да продължават да го подкрепят.

Виж също...

Loading...