По телефона ще можем да задаваме въпроси за преброяването в страната или да получаваме съдействие при технически въпроси

Над 400 служители от централния и регионалните офиси на Националния статистически институт ще отговарят на гражданите по време на националното Преброяване на населението и жилищния фонд между 7 септември и 3 октомври. При въпроси по преброителната карта или при технически казуси хората могат да звънят на *2021 или на 02/907-84-30. В Националния статистически институт има изграден модерен кол-център, който ще посреща телефонните обаждания. Обучени специалисти ще отговарят на поставените въпроси, а разговорите ще се записват. Обратната връзка от хората ще даде възможност Националният статистически институт своевременно да подобрява процеса по преброяването, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

По време на електронното преброяване между 7 и 17 септември кол-центърът ще работи всеки ден от 9 до 21 часа. От 18 септември започва вторият етап – преброяването с преброители. Тогава хората ще имат възможност да се обаждат между 8 сутринта и 20 часа вечер, каквото ще е и работното време на преброителите. На посочените телефони гражданите ще имат възможност да проверят самоличността на преброителя в техния участък.

Обажданията към национален номер *2021 са възможни от мобилни и фиксирани номера. За абонат на фиксирани мрежи обаждането ще е на цената на един градски разговор. Потребител на мобилна услуга ще заплаща разговора на цената на един разговор в мрежата на телекомуникационния оператор, на който е абонат. За абонатите на “Теленор” и “Виваком мобайл” ще можете да се възползвате и от „безплатните си минути“, ако разполагате с такива. За абонатите на А1 цената за обаждане към *2021 ще бъде съгласно абонаментния им план за мрежата на А1.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...