Библиотеката в Брезник увеличава фонда си със 70 нови книги, които ще се закупят чрез спечелен проект

Библиотеката към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” отново ще добави нови заглавия във фонда си. Това ще се случи чрез реализирането на спечелен проект по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност 2021”, съобщи за Zapadno.com главният библиотекар Емилия Първанова.

Финансовата подкрепа е в размер на 1 080 лева, за които ще бъдат закупени 70 тома литература – художествена за възрастни и детска художествена литература, както и учебна литература. Приоритет е закупуването на книги от български автори. Читателите на библиотеката могат да се информират за новите заглавия от информационно табло, поставено във входа, поясни главният библиотекар.

Библиотеката в град Брезник предлага на своите потребители както нова съвременна литература, така и безплатен достъп до интернет за образователни и социални цели, обслужване на читатели по електронна поща, копиране на библиотечни документи, изготвяне на тематични библиографски справки. Библиотеката очаква и своите нови читатели, добави главният библиотекар Емилия Първанова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...