Каналджията в Трънско превозвал в джип 15 бежанци и е задържан след преследване под връх Руй

Перничанинът, който е заловен с бежанци от трънски гранични полицаи, се е опитал да избяга, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха трънски гранични полицаи заловиха перничанин, превозващ бежанци. Случаят е от вчера, 7 септември, когато към 20 часа, гранични полицаи от Гранично полицейско управление-Трън забелязали джип “Мицубиши Паджеро”, пътуващ към трънското село Стрезимировци. Водачът не се подчинил на подаден полицейски сигнал за спиране и направил опит да избегне граничната проверка. Започнало преследване, джипът минал през село Забел и продължил по черен път, водещ към връх Руй.

Граничният полицейски наряд настигнал превозното средство и го спрял на около 200 метра от българо-сръбската граница. Задържан е водачът – 30-годишен перничанин, чиято лична карта е с изтекъл срок на валидност. В автомобила са установени деветима афганистанци и шестима иракчани. Всичките са регистрирани в Държавната агенция за бежанците. За случая е уведомена Районната прокуратура в Перник.

Виж също...

Loading...