Огнеборците в област Перник гасиха 311 пожара за половин година, но имаха и над 30 лъжливи повиквания

Общо 686 са сигналите за пожари и спасителните дейности, на които огнеборците в област Перник са реагирали през първото шестмесечие на 2021 година. От тях пожарите са 311, а спасителните дейности са 375 броя, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

От началото на годината до края на месец юни пожарите с материални загуби в област Перник са били 112, а тези без материални загуби – 199. Загиналите при пожарите са четирима, а други шестима са ранени.

Два са случаите по оказване на помощ на пострадали граждани. Едно бедствие е регистрирано от пожарните служби в област Перник за първото полугодие, а четири са битовите/промишлени инциденти. Други 4 случая са били инциденти с опасни вещества и материали. Огнеборците в региона са оказали помощ и при 8 катастрофи с транспортни средства. Общо спасителните дейности за първото шестмесечие са 375, от които 352 са оказване на техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били 31, като в сравнение със същия период на 2020, 2018 и 2017 година, броят им се запазва. Изключение прави първото шестмесечие на 2019 година, когато лъжливите повиквания са били 38.

Статистиката за първото полугодие на 2021 година показва още, че огнеборци в региона имат 17 случая по оказване на помощ на други Райони служби “Пожарна безопасност и защита на населението” извън тяхната територия на действие.

Снимка: Местен играч

Виж също...

Loading...