Пожарникарите на Брезник и Трън честват професионалния си празник с тематични дни, открити линии, демонстрации и почест към загинали колеги

В периода от 13-ти до 19-ти септември предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – 14-ти септември, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

По повод инициативата и честването Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник организира мероприятия, които са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защитата на населението. В периода 13 – 19 септември в областта са предвидени дейности по повод „Седмица на пожарната безопасност”.

На 13 септември в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън между 9 и 17 часа ще се проведе инициативата “Ден на отворените врати”. Тематичен ден на отворените врати ще има в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник, който е насрочен за 15 септември за времето от 9 до 17 часа.

В противопожарните служби на Брезник и Трън ще се проведат и приемни за граждани с открити телефонни линии всеки ден от 9:30 до 12:00 часа за периода от 13 до 17 септември на телефон 07751 3873 (за Районната служба в Брезник) и 076 676070 (за Районната служба в Трън).

През следващата работна седмица е предвидено провеждането на среща между кмета на Брезник и началника на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник във връзка с въпроси свързани с пожарната безопаност на територията на общината.

На 14 септември в трънското село Лева река огнеборци от област Перник ще се включат в поднасяне на венци и цветя на паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов. Поднасянето на венци и цветя ще започне в 11 часа.

На 16 септември от 10 часа в детска градина “Брезица” в град Брезник ще се проведат мероприятия с деца от групите. Огнеборците ще демонстрират пред децата тактико-технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Снимка: Община Брезник – архив

Виж също...

Loading...