Пожарът между Брезнишко и Трънско е унищожил 100 декара гора и 35 кубика дървен материал, пламъците лумнали от дърва за целулоза в Завала

Сигналът за горския пожар между Брезнишко и Трънско, за който вчера първо читателите на Zapadno.com, е бил подаден на 10 септември в 12:29 часа, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пожарът е възникнал в складирани борови дърва за целулоза в землището на брезнишкото село Завала. При пристигане на място е установено, че горят складирани борови дърва подредени на фигури, смесена млада гора, суха трева и храсти.

В ликвидиране на произшествието участваха 4 пожарни автомобила от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, 21 горски служители с 6 броя транспортни коли и 3 пожарни автомобили “Тойота” и един служител на Община Брезник с водоноска.

Пожарът е локализиран. Унищожени са 35 кубически метра боров материал на трупи и около 100 декара смесена млада гора на 3 – 4 години. Благодарение на общите усилия на огнеборци, горски служители и Общината са спасени 465 кубически метра боров материал на трупи и 250 декара борова гора.

На дежурство остават 1 пожарен автомобил с 3 служители от “Пожарна безопасност и защита на населението” и двама горски служители с един пожарен автомобил “Тойота”.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър – архив

Виж също...

Loading...