Над 20 деца и самодейци в село Сопица получиха подаръци за първия учебен ден

В края на лятната ваканция народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица зарадва местните деца и самодейци с подаръци, съобщи за Zapadno.com читалищният секретар Кристиян Ивайлов.

С малки и скромни подаръци за училище са били зарадвани децата и самодейците на Сопица. За първия учебен ден те са получили тетрадки, химикали, моливи, папки, блокчета скицници, гумички, острилки, етикети и подвързия за учебници. Раздадени са били 21 комплекта с необходими за училище пособия. Най-малките ученици са получили флумастери и книжки за оцветяване. Идеята е на секретаря на читалището и е подкрепена от читалищното настоятелство.

За секретаря на читалището в селото Кристиян Ивайлов е чест да работи с местните деца. “Самодейците към народно читалище” Светлина-1932г” село Сопица имаха един много силен и успешен сезон през това лято, те посветиха цялото си свободно време през лятото за фолклор и участия в името на селото и читалището. Участията на самодейците през това лято бяха 23 на брой. Читалището в селото вярва, че децата са бъдещето и развитието на селото и затова те получиха подаръци, лакомства и ученически пособия за наближаващата учебна година. Желаем им една учебна година изпълнена с много усмивки игри и отлични успехи. Успех мили деца и младежи бъдете себе си, продължавайте да се усмихвате, да се занимавате, с това което ви харесва и да надграждате себе си…. Вратите на читалището винаги са отворени за вас и винаги сте добре дошли! ❤️❤️❤️”, съобщиха от читалищната институция.

Снимка: народно читалище “Светлина-1932”

Виж също...

Loading...