Нова информация за пожара между Брезнишко и Трънско: Стихията обхванала около 600 декара площ, десетки огнеборци и горски служители гасиха пламъците

Пожарът между Брезнишко и Трънско е обхванал близо 600 декара гори, сухи треви и храсти, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Припомняме, че пожарът се гаси от петък. Тогава на в 12:29 часа е получено съобщение за възникнал пожар между трънските села селата Неделково и Парамун и брезнишкото Завала. Теренът е силно пресечен, което затруднява работата по гасенето.

По последните данни площта му е около 580 декара, от които 80 декара борова гора, 300 декара смесена гора и 200 декара сухи треви и храсти. В гасенето на пожара на 12 септември участваха 4 противопожарни автомобили с 20 пожарникари от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението-Перник, 30 служители от държавно горско стопанство, 1 булдозер и 2 водоноски. На място през деня бяха директора на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ и дежурен инспектор в Оперативния център при Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник. Пожарът е локализиран. През нощта на дежурство е бил оставен един противопожарен автомобил.

Снимка: Община Земен – архив

Виж също...

Loading...