Директорът на пожарникарите в област Перник получи отличие III степен от Министерство на вътрешните работи

Навръх професионалния празник на пожарникарите, който се чества днес, директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Борис Борисов е сред наградените с почетно отличие на МВР, научи Zapadno.com.

Почетният знак на вътрешното министерство III степен бе връчен на комисар Борис Борисов на тържествена церемония в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По случай празника 522-ма служители на дирекцията бяха наградени с отличия и обявяване на благодарност от ръководствата на вътрешното министерство и на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, поясниха от пресцентъра на МВР.

Директорът на Регионална дирекция” Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Борис Борисов е преминал през всички изпълнителски и ръководни позиции в структурата на пожарната. От 1 ноември 2019 година оглавява областната дирекция на пожарната. Преди това беше началник на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън след спечелен конкурс. Завършил е бакалавърска степен по “Пожарна и аварийна безопасност” в Академията на МВР и образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Инженерна безопасност” в Минно-геоложки университет-София.

Снимка: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...