За нов мост между селата Гърло и Видрица Басейнова дирекция даде зелена светлина

Инвестиционно предложение на Община Брезник за изграждане на нов пътен мост по общински път между селата Гърло и Видрица е допустимо. Това становище на Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” е изразено до директора на Регионална инспекция по околната среда и водите-София Ирена Петкова, научи Zapadno.com.

Инвестиционното предложение на Община Брезник е от пролетта на тази година. Старият мост между селата Гърло и Видрица е дървен и компрометиран. Движението в отсечката е временно преустановено от около 2 години. Прочетете още по темата в публикацията: Община Брезник има намерение да изгради нов мост между селата Гърло и Видрица.

Мостът пресича ляв приток на река Конска и това е причината да се изиска становището на Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” за изграждането на новия мост. Дейностите предвиждат разрушаване на стария мост и изграждане на ново стамонобетонно мостово съоръжение. Предварително северно от моста ще се направи дига на реката, от която с тръба поставена встрани от съоръжението трябва да се прокара водата, така че да не се наводни изкопната яма за съоръжението. При всички положения в изкопа ще се филтрира вода и трябва да се предвиди водочерпене, става ясно от инвестиционното предложение.

Виж също...

Loading...