Над 192 хиляди българи ще получат по 523 лева и 55 стотинки за отопление през зимата

От днес започва изплащането на целевата помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон (1 ноември 2021 година – 31 март 2022 година). Месечният й размер е увеличен от 99 лева и 16 стотинки на 104 лева и 71 стотинки. Общата сума, която хората ще получат за целия зимен сезон, е 523 лева и 55 стотинки. Плащането на цялата сума ще е еднократно, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Агенцията за социално подпомагане е наредила към банките и пощенските клонове необходимите средства за изплащане на помощите на хората, които са одобрени през месеците юли и август. До момента са издадени 192 878 заповеди за отпускане на помощта. Кандидатстването продължава до 31 октомври.

При преценката за отпускането на помощта не се вземат предвид Covid добавките към пенсиите от 50 лева и индексацията, направена от 1 юли, за да не отпаднат от системата най-нуждаещите се възрастни.

Документи за отпускане на помощта могат да се подадат в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, чрез персонален идентификационен код или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата. Всеки желаещ да кандидатства може да получи необходимите документи за попълване на място в дирекциите “Социално подпомагане” или да ги изтегли от страницата на Агенцията за социално подпомагане на адрес: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti.

Виж също...

Loading...