Дали партиите и коалициите в област Перник ще се разберат за състава на Районната избирателна комисия?

В неделя (19 септември) ще бъдат проведени консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 46-то Народно събрание за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия на 14 Пернишки многомандатен район, съобщиха от Областна администрация-Перник.

В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 46-тото Народно събрание. Те ще се проведат във връзка с насрочване на избори за Народно събрание на 14 ноември 2021 година. Консултациите ще се проведат от 10 часа в зала “Струма” на Областна администрация-Перник.

13 трябва да са членовете на Районната избирателна комисия, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите. Според съотношението по трима членове в състава имат партия „Има такъв народ” и коалиция ГЕРБ – СДС, по двама членове имат коалиция „БСП за България”, коалиция „Демократична България – обединение”, партия ДПС и един член на коалиция „Изправи се! Мутри вън!”.

Районната избирателна комисия ще осъществява правомощията си от назначаването й с решение на Централната избирателна комисия – от 24 септември до 5 декември (до 14 дни след произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание).

Виж също...

Loading...