Пожарникарите на Брезник са се отзовали на близо 100 сигнала, преобладават пожарите в гори и сухи треви

Над 90 са сигналите, на които са се отзовали служителите на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник. Това показват данните от началото на 2021 година до 15 септември, каза за Zapadno.com началникът на Районната служба Чавдар Асенов.

На 94 сигнала са реагирали огнеборците в Брезник от 1 януари до 15 септември 2021 година. Гасени са предимно пожари в сухи треви и гори. Най-големите горски пожари, на които пожарникарите от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник са се отзовали, са били в землищата на брезнишкото село Кошарево, земенското село Беренде и на границата между общините Брезник и Трън. За потушаването на тези пожари са помогнали служители от други подразделения на пожарната, горски служители, Общината и доброволци.

През отчетения период в Брезнишко не са възниквали инциденти в земеделските земи. Жътвата почти е приключила, като остават да се ожънат ниви със слънчоглед и царевица. Земеделските стопани са обособили противопожарни ивици между нивите.

В “Седмица на пожарната безопасност”, която се отбелязва от 13 до 19 септември и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – 14-ти септември, началникът на противопожарната служба в Брезник Чавдар Асенов пожелава на колегите си здраве, късмет и по-малко пожари за ликвидиране.

Виж също...

Loading...