Партии и коалиции в област Перник се договориха за председател и секретар на Районната избирателна комисия

Консултации за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия на 14-ти Пернишки многомандатен район във връзка с предстоящите избори през ноември се проведоха тази сутрин, предаде репортер на Zapadno.com.

На консултациите присъстваха представители от парламенторно представените партии и коалиции – ГЕРБ – СДС, “БСП за България”, “Има такъв народ”, ДПС, “Демократична България – Обединение” и “Изправи се! Мутри вън!”. Представители на партии и коалиции, които не са представени в парламента, не присъстваха.

След преглеждане на документите с предложения за състава на Районна избирателна комисия-Перник от Областната администрация установиха, че те са редовни.

Партиите и коалициите на консултациите се договориха за местата за председател и секретар. За председател на Районна избирателна комисия се предлага Георги Георгиев. Предложението за него бе направено от политическа партия “Има такъв народ”. За секретар се предлага Станка Рударска-Хинова, като предложението е от коалицията “БСП за България”. Не беше постигнато съгласие за двамата заместник-председатели. Предстои Централната избирателна комисия да утвърди състава на Районната избирателна комисия.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности по темата.

Виж също...

Loading...