Близо 500 души в Брезнишко ще получат големи и по-малки хранителни пакети от помощите

Близо 500 души в община Брезник са лица, които имат право да получат пакети с хранителни продукти чрез кампанията за подкрепа на нуждаещи се, предаде репортер на Zapadno.com.

Раздаването на хранителните пакети в Брезнишко ще стартира на 27 септември и ще продължи до 19 октомври. Храните ще се раздават във временния пункт на улица “Андрей Михайлов” № 75. Правоимащите в общината са общо 491 души, от които 56 ще получат пакети за тричленни и по-големи семейства. Тези пакети тежат почти 28 килограма. За останалите 435 души са предвидени пакети с храни с тегло около 18 килограма, поясни за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Пакетите съдържат 15 вида продукти от първа необходимост – брашно, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, захар, леща и зрял фасул стерилизиран.

Списъците с правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане – Управляващ орган на Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, с чието финансиране са осигурени хранителните продукти. Прочетете още по темата в публикацията: Половин милион българи ще получат пакети с 15 вида храни след 20 септември.

Виж също...

Loading...