Педагози и непедагогически персонал в Брезнишко и Трън са тествани за коронавируса и няма установени заболели преди началото на учебната година

Преди началото на новата учебна година не установени заболели с коронавируса преподаватели в общините Брезник и Трън, пише вестник “Съперник“.

На въпроса дали са направени тестове на педагогическия и непедагогическия персонал, заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска поясни пред изданието, че при направените тестове преди началото на учебната година, по инициатива на Регионална здравна инспекция и Регионално управление на образованието, няма получени положителни тестове. “По-големия процент от нашите преподаватели са ваксинирани, а другата част са преболедували коронавируса”, уточни Мария Добревска.

На въпроса дали са направени тестове на педагозите в Трън, кметът Цветислава Цветкова поясни, че по инициатива на Регионална здравна инспекция и Регионално управление на образованието са направени тестове на педагозите и непедагогическия състав на училището и детската градина и няма педагози с положителен тест.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...