Раздаването на храни в Трънско стартира на 21 септември, пунктът ще бъде на нов адрес

Близо 470 души в община Трън са лица, които имат право да получат пакети с хранителни продукти чрез кампанията за подкрепа на нуждаещи се, предаде репортер на Zapadno.com.

Раздаването на хранителните пакети в пограничната община ще стартира на 21 септември и ще продължи до 15 октомври. Храните ще се раздават от нов адрес в град Трън – на улица “Георги Димитров” № 46. Правоимащите в Трънско са общо 468 души. За тричленните и по-големи семейства са предвидени пакети от почти 28 килограма храни общо, а по-малките ще получат около 18 килограма. 83-ма жители на общината ще получат от големите пакети, а останалите 385 – от по-малките пакети с храни. От Общината и кметските наместничества ще съдействат за раздаването на хранителните продукти по малките населени места. В 45 трънски села живеят част от правоимащите, поясни за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Пакетите съдържат 15 вида продукти от първа необходимост – брашно, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, захар, леща и зрял фасул стерилизиран.

Списъците с правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане – Управляващ орган на Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, с чието финансиране са осигурени хранителните продукти. Прочетете още по темата в публикацията: Половин милион българи ще получат пакети с 15 вида храни след 20 септември.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...