Кметът на Брезник за Независимостта на България: Днес е повод да се замислим за цената на свободата

Кметът на община Брезник Васил Узунов отправи приветствие към брезничани по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България, видя Zapadno.com от общинския сайт.

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември 1908 година във Велико Търново с манифест на цар Фердинанд. В приветствието си към брезничани кметът Васил Узунов споделя, че празничната дата е повод да се замислим за българските ценности и заветите на предците ни. Какво още споделя и пожелава управникът може да прочетете в редовете по-долу.

Уважаеми съграждани,

Поздравявам ви с Деня на Независимостта на България!

На този ден преди 113 години се издига международния авторитет на нашата страна и тя се превръща в равноправна на другите европейски държави. България се отърсва от политически зависимости и официално и всепризнато започва да определя своята вътрешна и външна политика.

Тази дата от нашата история ни дава повод да се замислим за миналото, за българските ценности, за заветите на предците ни, за патриотизма, за цената на свободата и същността на независимостта.

Нека си пожелаем да бъдем достойни наследници на нашите деди, да съхраним и пренесем през вековете мъдростта им, жаждата за свобода и независимост, за да продължим да издигаме авторитета на България!
Честит празник!

Васил Узунов
Кмет на община Брезник

Виж също...

Loading...