Близо 40 деца и ученици в Трънско трябва да ползват училищния автобус за учебната 2021/2022 година

Общинските съветници на Трън ще разглеждат докладна, свързана с ползването на училищния автобус от деца и ученици, които посещават средно училище “Гео Милев” и детска градина “Ален мак”, съобщиха от Общинския съвет.

Докладната е от кмета на община Трън и ще бъде разглеждана на редовно заседание, което е насрочено за днес, 23 септември. Ежегодно директорът на училището в Трън, съгласно делегираните му права, издава заповед за превозване на учениците от учебното заведение за всяка учебна година. Тази заповед ограничава ползването на автобуса от нуждаещите се деца на територията на общината. В тази връзка е постъпил списък в Община Трън от директора на трънската детска градина за възникнала невъзможност на част от децата подлежащи на задължителна предучилищна подготовка през учебната 2021/2022 година, да посещават детското заведение. Същите не могат да ползват самостоятелно обществен транспорт, тъй като са между 5 и 6 години, посочва кметът на Трън в докладната до съветниците.

От приложен списък става ясно, че 5 са децата в детската градина, които нямат възможност да ползват самостоятелно обществен транспорт. Децата са от селата Филиповци, Туроковци, Лева река, Зелениград и махала “Кошарите”. В друг списък са посочени учениците в средното училище, които ползват училищния автобус. Учениците са 34 и се транспортират от селата Главановци, Насалевци, Джинчовци, Зелениград, Туроковци, Глоговица, Филиповци, както и “Оборите” и “Бабин мост”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...