Санирането на гимназията в Брезник вече стартира, пернишката фирма “Мусала” извършва обновяването на фасадата

Дейностите по обновяването на фасадата на сградата на средно училище “Васил Левски” в град Брезник стартираха, предаде репортер на Zapadno.com.

Работници и материал са позиционирани в двора на училището, откъм улицата край градския стадион. Санирането се извършва от пернишката строителна фирма “Мусала” ООД, която спечели обособена позиция на обществената поръчка за модернизиране на училищната сграда. Фирмата беше определена за извършване на дейностите. “Мусала” ООД ще трябва да извърши и частичен вътрешен ремонт и ремонт на ниската част от покрива. За всичките дейности фирмата-изпълнител е предложила цената 583 778 лева и 81 стотинки без включен ДДС или 700 534 лева и 57 стотинки с ДДС. Сумата е по-малко от тази, която Община Брезник беше обявила, че може да отпусне по определената обособена позиция за саниране, вътрешен ремонт и ремонт на ниската част на покрива – 584 632 лева и 69 стотинки без включен ДДС или 701 559 лева и 29 стотинки с ДДС.

Други 2 фирми, които бяха подали документи за участие по обособената позиция, бяха отстранени, тъй като офертите им не отговарят на предварително обявените условия за изпълнение на поръчката.

Средствата за ремонтните дейности бяха отпуснати от Министерски съвет през месец декември 2020 година.

Виж също...

Loading...