За втора година комплексът край язовир “Слаковци” ще бъде домакин на арт пленера “Духът на Перник”

Пленер за художници ще се проведе на комплекса край язовир “Слаковци” в Брезнишко, съобщи пернишкият кабелен телевизионен канал “Струма”.

За втора година пленерът ще се проведе край язовира, тъй като традиционното място, на което се състои, се ремонтира. Пленерът се провежда от далечната 1998 година и е под надслов “Духът на Перник”. Участие в него ще вземат художници от страната. “Имаме официалното разрешение и вече събираме заявките на нашите автори. Отправяме покани към гости от страната, от близките градове. Чужденци няма да има. Ясно е, че е много сложно и тяхното пристигане, и нашите ограничения. Така че ще бъде само с български участници. Ще бъде в почивната база в село Слаковци, където има язовир, има басейн и има достатъчно прекрасна природа, които биха могли да ги вдъхновят.”, каза пред пернишкия кабелен канал директорът на художествена галерия “Перник” Елена Темелкова.

Пленерът ще се проведе от 4 до 11 октомври, а след провеждането му ще бъде открита изложба с нарисуваните през тази седмица творби.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...