Политици от Брезнишко влизат в състава на Районната избирателна комисия за област Перник, която се оглавява от юрист

Районна избирателна комисия-Перник встъпи в правомощията си на 25 септември след решение на Централната избирателна комисия, научи Zapadno.com.

На 19 септември при областния управител на област Перник се проведоха консултации с партии и коалиции от региона за състава на Районната избирателна комисия за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември. На консултациите представители на партии и коалиции не се договориха за пълния състав на комисията. Прочетете още по темата в публикацията: Партии и коалиции в област Перник се договориха за председател и секретар на Районната избирателна комисия.

Това наложи Централната избирателна комисия да определи състава на Районната избирателна комисия. С такова решение е излязла централната комисия на 24 септември. Според него председател е Георги Георгиев, който беше предложението на партия “Има такъв народ”. По образование е юрист и общински координатор на “Има такъв народ” в Перник. “Искахме да имаме човек, който да е наясно със структурата ни. Абсолютно гарантираме, че това е човек, който е наясно със законите. Доколкото е възможно и зависи от нас изборите ще бъдат законосъобразни.”, каза преди седмица за Zapadno.com областният координатор на партията на Слави Трифонов в Пернишко Петя Димитрова.

Заместник-председатели на Районна избирателна комисия са Румяна Петрова и Александър Вергинов, а секретар е Станка Рударска. Сред членовете са Лъчезар Лазов, който е общински координатор за Брезник на партия “Има такъв народ” и Гинка Мирчева-Теофилова, която е брезнишката структура на ДПС. Останалите членове са Росица Тодорова, Валентина Генадиева-Димитрова, Светлана Петкова, Снежанка Йорданова, Никола Йорданов, Галина Никодимова и Аделина Атанасова.

Виж също...

Loading...