За блокиране на пътя за Брезник и Трън полицията няма уведомление и такова затваряне ще е незаконно

За блокиране на пътя за общините Брезник и Трън, на изхода на Перник, няма уведомление в полицията, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

По-рано днес беше разпространена информация, че изходът на Перник, в посока общините Брезник и Трън, ще бъде блокиран от недоволни граждани във връзка с подготвените за днес протести на пътностроителни фирми. От полицията в Перник казаха, че за такова блокиране на пътя не са уведомени. Ако отсечката бъде блокирана, то това ще е незаконно.

В ранния следобед от Областна дирекция на МВР-Перник уведомиха, че между 16 и 17 часа, на светофарите в пернишкото село Драгичево ще бъде блокиран пътят от представители на пътностроителните фирми. От бранша стачкуват поради неизплатени трудови възнаграждения. На място ще има представители на полицията, които ще следят за обществения ред и сигурността на гражданите.

От Областна дирекция на МВР-Перник призоваваха шофьорите на моторни превозни средства да използват обходни маршрути. Предимно да се използва автомагистрала „Струма“.

Виж също...

Loading...