Коронавирусът засегна клас и яслената група в Брезник, но карантината скоро ще изтече

Един клас с ученици към брезнишкото училище е карантиниран, а децата в яслената група в Брезник не са в детска градина “Брезица”, предаде репортер на Zapadno.com.

Миналата седмица четвъртокласници от брезнишкото средно училище “Васил Левски” са поставени под карантина, тъй като двама ученици от класа са заболели с коронавируса. “В момента те се обучават в електронна среда от разстояние. А в детската градина, поради заболяване на една от медицинските сестри бяха карантинирани 5 деца в яслената група.”, каза за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. Тя поясни, че скоро ще изтече карантината на медицинската среща, която се грижи за децата в яслената група. Карантината на класа в училището ще изтече в края на тази седмица.

По време на проведеното вчера онлайн заседание на Областния щаб за борба с коронавируса от Регионална здравна инспекция-Перник съобщиха, че около 39 хиляди жители в областта са ваксинирани. „Заболеваемостта към момента е 350 души на 100 000 и продължава да се увеличава. Вече седмица сме в червената зона, а за изминалите две седмици са издадени 798 предписания“, каза директорът на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Стела Димитрова. Тя добави, че от активните към момента 453 случая, 111 души са настанени в болница.

Виж също...

Loading...