Общински съвет-Брезник разреши формирането на маломерна паралелка с 11 ученици в брезнишката гимназия

Формирането на маломерна паралелка за 12 “б” клас в брезнишкото средно училище “Васил Левски” за учебната 2021/2022 година беше разрешено с решение на Общински съвет-Брезник. Решението за формирането на маломерната паралелка с 11 ученици беше взето на провелото се на 24 септември редовно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди гласуване на докладната пред общинските съветници беше пояснено, че паралелките с дванадесетокласници в брезнишкото училище са две. В 12 “б” клас учениците са 11 и няма как да бъдат слети с другата паралелка, тъй като профилите им са различни. С 11 гласа “за” решението за формирането на маломерна паралелка беше прието.

На заседанието общинските съветници разрешиха формирането на маломерна яслена група в брезнишката детска градина “Брезица” за 2021/2022 година. Предложението, което съветници приеха, е за формиране на маломерна яслена група с 5 деца, тъй като само толкова заявления за записване от родители са подадени. С 11 гласа “за” решението беше прието от Общинския съвет.

Виж също...

Loading...