940 души в Брезнишко или над 15 % от населението и 330 човека в Трънско се преброиха онлайн до крайния срок

Общо 1 270 души в общините Брезник и Трън са се включили в електронното преброяване на населението и жилищния фонд в страната, предаде репортер на Zapadno.com.

На 30 септември изтече крайният срок за онлайн преброяване, което всеки български гражданин в страната можеше да направи чрез попълване на електронна карта на специално създаден за тази цел сайт. До крайния срок от община Брезник са се преброили 940 души или 15,5 % (по последни данни на Националния статистически институт за населението в общината). 330 души от съседната община Трън са се включили в онлайн преброяването или 9 % от населението (по последни данни на Националния статистически институт за населението в общината), съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Националния статистически институт.

Крайният срок за преброяването на населението и жилищния фонд чрез посещение на адреси от преброители беше удължен до 20 часа на 10 октомври. Промяната беше направена, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса. Така след приключване на електронното преброяване оставаха само 3 дни, в които да бъдат преброени лицата, които не са попълнили електронна карта, поясниха от Националния статистически институт.

Следете страниците на Zapadno.com, за да научите как върви класическото преброяване в двете общини.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...