В общините Брезник и Трън вече се подготвят за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители

Подготовката за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители в общините Брезник и Трън вече стартира, видя Zapadno.com.

Кметът на община Трън вече издаде няколко заповеди, които са свързани с образуване на избирателните секции, определяне местата за обявяване на избирателните списъци и определяне на местата за поставяне на агитационни материали. В Трънско за изборите са образувани 23 секции, от които 2 са подвижни. Агитационни материали в общинския център Трън ще могат да се поставят на няколко места. От местната администрация са създали на сайта си специална секция за предстоящите избори, където се публикуват документи.

Община Брезник пък уведоми чрез сайта си, че на 6 октомври в малкия салон на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще се проведат консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии. В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции в 46-ото
Народно събрание, а именно: партия „Има такъв народ“; коалиция ГЕРБ – СДС; коалиция „БСП за България“; коалиция „Демократична България – обединение“; партия ДПС; коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени, става ясно още от съобщението на общинската администрация в Брезник.

Виж също...

Loading...