Краеведът от Брезник Емилия Максимова: Скоро излиза от печат “Баба ми, вражалицата”, която ще предизвика коментарите на граовци

Тази есен от печат ще излезе третата книга на краеведа от Брезник Емилия Максимова. Изданието носи заглавието “Баба ми, вражалицата” и представлява фотокнига, предаде репортер на Zapadno.com.

Голяма заслуга за визията на книгата има и брезничанина Божидар Пантев, който е съученик, приятел и колега на Емилия Максимова. “Това е третата ми зборувачница, която ще излезе от печат. Сега в книгата представяме изложба. Тя е от момента на издаване до завинаги. Защото той (бел. ред. Божидар Пантев) съхранява изключително много предмети, елементи от бита на граовеца. Всичко е снимков материал и всичко сме го подредили по раздели. Половината книга съм аз, другата половина е Божидар. Надявам се, че ще бъде интересно и ще предизвика коментарите на граовци, които обичат граовското.”, каза с усмивка краеведът Емилия Максимова.

В книгата са включени интересни фотографии, за които Емилия Максимова издаде само: “Ще видите там една личност голема за града и толкашка у снимка.”, сподели още тя. В книгата са записани виждания, преживявания, размисли и събития, свързани с детството на краеведа, а вражалицата всъщност е нейната баба.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...