Над 700 ловци в областите Перник и Кюстендил са проверени за откриването на ловния сезон през почивните дни

932 проверки извършиха експерти от Регионална дирекция по горите-Кюстендил при откриване на ловния сезон. Проверките са извършени на територията на областите Перник и Кюстендил, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на дирекцията.

За периода 2 – 3 октомври експерти от Регионална дирекция по горите-Кюстендил извършиха 932 проверки по Закона за лова и опазване на дивеча по повод откриването на ловния сезон 2021/2022 година на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня. Съвместно със служители на МВР и представители на ловни сдружения през почивните дни са проверени 42 ловни дружинки, 146 превозни средства и 744 броя ловци, поясниха от пресцентъра на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

Проверени са редовността на ловните билети, разрешителните за оръжия, попълването на разрешителното за лов, както и облеклата за наличие на ярък сигнален цвят. Не са констатиране нарушения. Ловните излети са преминали при cпaзвaнe нa рaзпoрeдбитe нa Зaкoнa зa лoвa и oпaзвaнe нa дивeчa и прaвилникa зa нeгoвoтo прилoжeниe.

Снимка: Изпълнителна агенция по горите – пресцентър

Виж също...

Loading...