Арт инсталация в центъра на Брезник: Местното читалище подреди прожектори отпреди 50 – 70 години – СНИМКИ

Ретро прожектори за сцена и заснемане на филми са подредени в арт инсталация пред сградата на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Прожекторите са боядисани в различни цветове и бяха подредени вчера пред читалищната сграда. Най-новите са на около 50 години, а най-старите – отпреди 75 години. Инициативата е свързана със 150-годишния юбилей на брезнишкото читалище, който се навърши през 2020 година, но така и не можа да бъде отбелязан заради пандемията от коронавируса. Арт инсталацията ще може да бъде разгледана през следващия месец от жители и гости на града.

Различните цветове на прожекторите имат своята символика, свързана с читалището. “Арт инсталацията е много интересна с прожекторите, които я оформят. Всичките са били на работа в читалището, а някои са били на работа още в старата сграда на читалището, която се е намирала в сградата на някогашната селскостопанска гимназия. Знаете просветата и културата е нещото, което осветява съзнания. Всъщност инсталацията показва светлината през годините, която читалището се е опитвало да осветява чрез всичките си дейности, които е осъществявало на сцената и в залите си.”, каза секретарят на читалището Гергана Пожарски.

Разгледайте снимки на арт инсталацията пред читалището в Брезник:

Виж също...

Loading...