Нови мерки за ограничаване на пандемията в област Перник ще бъдат обсъдени на областен кризисен щаб

Нови мерки за ограничаване на пандемията на територията на област Перник ще бъдат обсъдени и приети на онлайн заседание на областния кризисен щаб утре. Това стана ясно по време на срещата на областния управител доктор Симеон Василев с управителите на лечебните заведения в Перник, директорът на Регионалната здравна инспекция и началникът на Регионалното управление на образованието, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„През последните няколко дни виждаме една притеснителна тенденция. Броят на заразените периодично се увеличава. В последните три дни на изминалата седмица те са около 180. Само за вчера новорегистрираните случаи  са 90, а днес са 65.“, каза областният управител. Той добави, че през последните два дни в многопрофилна болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ са починали 9 пациенти. „Като отговорни хора трябва да набележим нови мерки и да оформим заповед, на базата на която да предприемем конкретни действия на територията на областта.“, каза още доктор Василев. Той коментира, че ваксинационната кампания е изключително важна, но продължава да върви с бавни темпове, като към момента ваксинирани поне с една доза са около 41 хиляди жители на областта. Доктор Василев бе категоричен, че ваксинирането е изключително важно за ограничаване разпространението на вируса.

Директорите на лечебните заведения добавиха, че свободни легла за лекуване на коронавирус в болниците все още има. В многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ от разрешените 180 места заетите са около 80. Те обясниха, че при увеличаване броя на заболелите настаняването на пациенти може да бъде проблемно.

Всички присъстващи на срещата бяха категорични, че въвеждане на нови временни мерки е изключително важно за да не се разпространи заразата в мащабите, в които бе в началото на 2021 година.

Виж също...

Loading...