Под карантина в област Перник са 23 класа, 34 % от учителите и 20 % от непедагогическия персонал са имунизирани срещу коронавируса

Над 20 класа в област Перник са под карантина, а 34 % от учителите са ваксинирани срещу коронавируса. Това стана ясно на провела се по-рано днес среща на областния управител на област Перник с институции в региона.

„Област Перник влезе в тъмночервената зона във вторник, когато преминахме границата от 500 заболели на 100 000, а днес те са 562- ма. От началото на пандемията до момента заболели са 9 748 души, излекуваните са 8 503, а починалите са 487 души. Активно болни към момента са 758 лица, от тях 132-ма са хоспитализирани. В училищата на територията на областта има 23 класа под карантина “, обяви директорът на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Стела Димитрова.

Началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова обясни, че над 60 % от директорите, 34 % от учителите и 20 % от непедагогическия персонал в училища в областта са ваксинирани. Тя добави, че процентът на ваксинираните директори, учители и персонал в детските градини е по-малък.

Утре ще заседава областен кризисен щаб, за да се обсъдят нови мерки за ограничаване на пандемията на територията на област Перник. Прочетете още по темата в публикацията: Нови мерки за ограничаване на пандемията в област Перник ще бъдат обсъдени на областен кризисен щаб.

Виж също...

Loading...